Zorgen over nabije toekomst Ajax: 'Betrokkenen schetsen dat beeld'

Zorgen over nabije toekomst Ajax: 'Betrokkenen schetsen dat beeld'

26-12-2023 19:48 Laatste update: 2 januari - 10:37
160

Binnen Ajax leeft de vrees dat de sportieve crisis voorlopig nog niet bezworen zal zijn. De nabije toekomst van de Amsterdammers ziet er niet heel rooskleurig uit, laat Algemeen Dagblad-verslaggever Maarten Wijffels doorschemeren.

"Nu zijn ze weer aan het wederopbouwen, maar betrokkenen schetsen een beeld dat het wel twee jaar kan duren voordat de hele organisatie weer prestatie proof is", zegt Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Niet alleen het eerste elftal, maar ook de jeugdopleiding, het voetbal van Ajax en de manier waarop er gescout moet worden. Op allerlei vlakken."

"Het geeft maar weer aan dat het uiteindelijk allemaal toch op mensen aankomt en als je mensen spreekt, dan is er toch echt heel veel terug te leiden op de besluitenloosheid van Edwin van der Sar", zegt Wijffels over de voormalig-algemeen directeur, die door hem wordt aangekeken als het om de onrust binnen de club gaat. "Hij heeft in allerlei dossiers dingen op zijn beloop gelaten, maakte halve en late beslissingen of geen beslissingen", voegt de journalist. "Dat is een vliegwiel gebleken."

Sjoerd Mossou hoort dezelfde geluiden als Wijffels en denkt dat het wanbeleid bij Ajax al langer speelde, maar dat Erik ten Hag en technisch directeur Marc Overmars lange tijd veel wisten te verbloemen. "Het is heel lang gecamoufleerd door een goede trainer en technisch manager. Een vlucht naar voren als het gaat om salaris, is ook niet onbelangrijk geweest."