Trainerskwestie bij Ajax: 'Ze hebben twee opties, Kroes wil geen risico nemen'

Trainerskwestie bij Ajax: 'Ze hebben twee opties, Kroes wil geen risico nemen'

26-12-2023 10:59 Laatste update: 13:07
162

Sjoerd Mossou verwacht dat Ajax voor het nieuwe seizoen een topkandidaat uit het buitenland haalt. Als dat niet lukt, gaan de Amsterdammers volgens hem door met John van 't Schip. Dat beweert de journalist in de AD Voetbalpodcast

In de podcast wordt het rumoerige jaar van Ajax uitgebreid besproken. De blik gaat ook alvast op vorige seizoen, waarin Ajax zich na de mislukte periodes van Alfred Schreuder en Maurice Steijn zich geen fout kan permitteren in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Daarom denkt Mossou dat Alex Kroes geen gok neemt, maar voor een veilige keuze of bewezen trainer kiest. 

"Wat je hoort van de mensen die het kunnen weten: er zijn twee opties. Of hij (Alex Kroes, red.) haalt een topkandidaat uit het buitenland, waar hij heilig van is overtuigd. De categorie Míchel (coach Girona FC, red.), die waarschijnlijk al niet meer haalbaar is hoor, maar zo'n type trainer. Of Ajax zegt dat de ideale kandidaat er niet is en dan is het veiligst om met John van 't Schip door te gaan", zegt Mossou. 

De voetbalman van het AD denkt dat Ajax zich ervan bewust is dat het volgend jaar een trainer moet hebben waar geen enkele twijfel over bestaat. Het langer vastleggen van Van 't Schip is momenteel niet iets wat concreet speelt in de Johan Cruijff ArenA: "Dat is op dit moment niet het uitgangspunt, maar je moet natuurlijk niet in de situatie komen dat je voor een soort alternatief kiest, zoals Maurice Steijn", aldus Mossou.