Brobbey wil twintig goals maken voor Ajax dit seizoen: 'Zou record zijn'

Brobbey wil twintig goals maken voor Ajax dit seizoen: 'Zou record zijn'

28-12-2023 18:25 Laatste update: 3 januari - 08:00
71

Brian Brobbey werd door ESPN uitgeroepen tot speler van de maand en ging met Hans Kraay Jr. in gesprek over zijn seizoen, de kritiek van buitenaf en de trainers die hem wél kunnen raken.  

Op dit moment staat Brobbey op acht Eredivisiedoelpunten voor Ajax dit seizoen. Mocht de spits van Ajax die lijn doorzetten, dan eindigt hij met achttien treffers. Maar daar neemt Brobbey geen genoegen mee, vertelt hij tegen de zender. "Ik wil de twintig goals halen, eerlijk gezegd. Als je ziet van waar we zijn gekomen, dan is twintig goed. Het zou mijn record zijn. En als ik achttien goals haal, is dat ook mijn record."

Wedden

Meer odds

De 21-jarige spits is vaak onderwerp van gesprek. Dikwijls wordt hij door Marco van Basten bekritiseerd. Ook Ronald Koeman was niet tevreden over de kwaliteiten van Brobbey. Aad de Mos is juist lovend en denkt dat Brobbey uit kan groeien tot een van de beste spitsen van Europa. Hoe Brobbey zelf naar deze uitspraken kijkt? "We zitten er ergens tussenin. Maar het gaat wel goedkomen met mij. Ik moet gewoon de lijn doortrekken met waar ik nu mee bezig ben."

De kritiek van Van Basten raakt hem dan ook niet echt, vertelt Brobbey. "Hij zit daar op de stoel bij Ziggo... Hij zegt zoveel, maar soms ook zo weinig." Mitchell van der Gaag en Erik ten Hag zijn mensen die hem wel kunnen prikkelen. "Van der Gaag heeft me heel sterk gemaakt. Zijn trainingen zijn niet normaal. Het is ook een hele goede man om mee te praten."