Brobbey en Tahirovic Speler en Talent van de Maand in Eredivisie

Ajax slaat dubbelslag: Brobbey Speler van de Maand, collega Talent van de Maand

28 december 2023 om 10:15

Brian Brobbey is donderdag uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de Maand december. De Ajax-spits troeft daarmee onder anderen Vangelis Pavlidis af. Ook de prijs van Johan Cruijff Talent van de Maand is voor een Ajax-speler: Benjamin Tahirovic. 

Ajax sloot de maand november af als achtste, waarna de Amsterdammers in december opklommen naar de vijfde plek. Brobbey leverde een groot aandeel in die opmars. De spits maakte in totaal vier treffers en ook was hij goed voor een assist. Voor de Oranje-international is het zijn eerste Speler van de Maand-trofee ooit. Wel won hij al drie keer eerder de Johan Cruijff Talent van de Maand-verkiezing. 

Die gaat nu dus naar teamgenoot Tahirovic. Van alle spelers die sinds het begin van dit seizoen 21 jaar of janger zijn, heeft de Bosniër het beste gepresteerd in december. Tahirovic noteerde elf intercepties, gaf tegen PEC Zwolle (2-2) zijn eerste assist sinds de eerste speelronde én had een passnauwkeurigheid van 90,9 procent. Dat is het hoogste aantal van alle middenvelder en aanvallers in de Eredivisie (met meer dan 100 passes). 

Ondanks de twee persoonlijke prijzen sloot Ajax de maand december wel op belabberde wijze af. In De Galgenwaard zorgde amateurclub USV Hercules vorige week donderdag voor een van de grootste bekerstunts ooit, door met 3-2 te winnen van de de Amsterdammers.