'Ajax-doelwit staat open voor terugkeer, meerdere controleurs in beeld'

'Ajax-doelwit staat open voor terugkeer, meerdere controleurs in beeld'

29-12-2023 15:17 Laatste update: 17:15
127

Ajax is bezig met een terugkeer van Julian Rijkhoff naar Amsterdam en ook de spits zelf heeft interesse in een overstap, zo meldt Voetbal International. Tevens zouden de Amsterdammers zich richten op versterking voor de positie van controlerende middenvelder.

Ajax richt zich op de achtergrond op versterking voor de toekomst, en in die hoedanigheid is Rijkhoff in beeld. De talentvolle spits zou zelf wel oren hebben naar een terugkeer naar Ajax, waar hij eerder al in de jeugdopleiding speelde. Rijkhoff gaat bij Borussia Dortmund niet mee op trainingskamp, wat mogelijk in het voordeel is van de Amsterdammers, die hopen dat de aanvaller niet al te duur is.

Wedden

Meer odds

Wat betreft directe versterkingen zou er geen vuurwerk verwacht worden in de Johan Cruijff Arena, wegens het beperkte budget dat beschikbaar is. Wel wil Ajax zeker één aanwinst presenteren in de winterse transferperiode. De positie die daarbij het meest genoemd wordt, is die van controlerende middenvelder. Een positie waarvoor in de zomer Sivert Mannsverk, Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen werden gehaald, maar geen van allen weet vooralsnog te overtuigen.

Ajax richt zich in de zoektocht naar een controleur naar verluidt niet alleen op kwaliteit, maar ook op ervaring en leiderschap. Meerdere namen zijn naar verluidt in beeld, maar het is onzeker of een transfer haalbaar is. Niet alleen wegens het beperkte budget, maar ook wegens het feit dat clubs in de winterse transferperiode niet staan te springen om afscheid te nemen van bepalende spelers.