Discussies met Van der Gaag bij Ajax: 'Het ging steeds hetzelfde, ging maar door'

Discussies met Van der Gaag bij Ajax: 'Het ging steeds hetzelfde, ging maar door'

28-12-2023 23:34
44

Sontje Hansen geeft toe dat hij in zijn tijd bij Ajax een moeilijke jongen is geweest. De aanvaller van NEC vertelt dat hij soms een grote mond had en haalt als voorbeeld discussies met Mitchell van der Gaag aan.

"Ik kan gewoon eerlijk zijn: als kleine jongen was ik altijd stil, maar lastig", zegt Hansen bij Kick 't Met. De jeugdinternational speelde tien jaar bij Ajax en ging afgelopen zomer transfervrij naar NEC toe. "Als ik het ergens niet mee eens was, kreeg je het te horen. Maakt niet uit wie."

"Nu ben ik ouder en denk ik: had ik mijn mond maar gehouden", gaat Hansen verder. "Met Mitchell van der Gaag (voorheen trainer van Jong Ajax, nu assistent van Erik ten Hag bij Man United, red.) ging het ook steeds hetzelfde: hij zei iets, ik zei iets. Hij zei weer iets, ik zei weer iets. Zo ging het maar door. Ik dacht niet: hij gaat maar door, ik moet stoppen."

Inmiddels heeft Hansen zijn gedrag veranderd, ziet ook tafelgenoot Million Manhoef. De rechtsbuiten van NEC was tot dusver goed voor twee goals en één assist dit seizoen, in Eredivisie-verband.