Van den Brom: 'Ik hoop dat hij naar Vitesse komt, een geweldige man'

Van den Brom: 'Ik hoop dat hij naar Vitesse komt, een geweldige man'

8 mei - 10:28
15

John van den Brom hoopt dat Jan Streuer vanaf komend najaar bereid is Vitesse te helpen. De trainer, die op 1 juli begint aan zijn trainersklus in Arnhem, bewaart mooie herinneringen aan zijn eerdere samenwerking met de huidige adviseur van FC Twente.

Streuer was tussen 1997 en 2007 werkzaam bij Vitesse. Via Van den Brom, die een rijk verleden heeft in Arnhem, kwam hij binnen bij de club. "We golfen nog elke week en hebben het daar nog wel eens over. Dat is best wel leuk, ja", zegt de oefenmeester in de ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus. Van den Brom weet nog niet of Streuer terugkeert bij de degradant. "Misschien. Ik hoop het natuurlijk wel, maar Jan zit tot 1 september vast bij FC Twente."

Bij Twente is Streuer de adviseur van Arnold Bruggink, sinds dit seizoen technisch directeur. Van den Brom vraagt Streuer naar eigen zeggen wekelijks of die Vitesse wil helpen. "Jan weet hoe ik er over denk. Jan is een geweldige man. Maar het is ook nog een keer een vakman. Niet zo heel lang geleden heeft hij Twente uit dezelfde situatie als hier in een korte tijd gered."

"Het zou heel mooi zijn als dat lukt, maar ik weet nu al dat het tot 1 september niet gaat gebeuren", aldus Van den Brom. "Hij heeft het daar geweldig gedaan, maar hij moet het ook goed afmaken, vind ik."