Klopp-tijdperk ten einde: Liverpool-manager neemt afscheid met zege op Anfield

Klopp-tijdperk ten einde: Liverpool-manager neemt afscheid met zege op Anfield

19 mei om 18:57
Laatste update: 19 mei om 19:16

Het tijdperk van Jürgen Klopp is definitief ten einde gekomen bij Liverpool. Op Anfield stonden The Reds tegen Wolverhampton Wanderers voor het laatst onder leiding van de Duitse manager, die door Arne Slot opgevolgd gaat worden. De Duitse manager kreeg, samen met Pepijn Lijnders, een fraai afscheid. Liverpool won met 2-0. 

In januari kondigde Klopp zijn afscheid aan bij Liverpool, waar hij in 2015 is ingestapt. Tegen Wolves speelde de formatie van de Duitser nergens meer om, doordat Liverpool al zeker is van de derde plek in de Premier League. Desondanks kwamen ruim zestigduizend Liverpool-fans naar Anfield toe om afscheid te nemen van Klopp.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ipswich Town

  • logo

    Liverpool

Met Nederlanders Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis was de wedstrijd tegen Wolves al voor rust beslist. Middenvelder Alexis Mac Allister opende na ruim een halfuur spelen de score. De Argentijn kopte fraai raak. Wolves was even daarvoor met tien man komen te staan, nadat verdediger Nelson Semedo rood kreeg. In de 40e minuut werd de zwanenzang van Klopp nog iets mooier. Jarell Amorin Quansah scoorde een frommelgoal. Na rust werd er niet meer gescoord. 

De Liverpool-tijd van Klopp zit er nu definitief op. Na bijna negen jaar is de Duitser weer clubloos. Het is nu een kwestie van tijd totdat Liverpool bevestigt dat Slot het stokje van hem overneemt op Anfield. Naast Klopp vertrekt ook Lijnders bij Liverpool. Deze week werd bekend dat hij volgend seizoen voor de groep staat bij Red Bull Salzburg.

Toen Klopp instapte bij Liverpool, draaide de club mee in de subtop van de Premier League. Onder leiding van de manager hebben The Reds zich weer in de absolute top van de Engelse competitie weten te nestelen. Op Anfield wist Klopp beslag te leggen op één landstitel, één Champions League-bokaal, één WK voor clubs-beker, één Europese supercup, één FA Cup, twee League Cups en één Community Shield.