Lozano verruilt PSV voor San Diego

'Lozano na dit kalenderjaar weg bij PSV, Mexicaan tekent snel bij nieuwe club'

19 mei om 19:26
Laatste update: 19 mei om 21:26

Hirving Lozano gaat zijn loopbaan vervolgen bij San Diego FC. Dat meldt Tom Bogert, MLS-watcher voor het gerennomeerde Engelse medium The Athletic. De PSV-aanvaller vertrekt waarschijnlijke komende winter naar Amerika. 

De geluiden over de interesse van San Diego in Lozano zijn niet nieuw. Ook het Mexicaanse Chivas Guadalajara zou hem op de korrel hebben. "De waarheid is dat ik mijn opties altijd open hou", zei de vleugelaanvaller daar zelf over. 

Volgens The Athletic is hij ingegaan op het aanbod van San Diego. De club gaat om en nabij de 11 miljoen euro voor hem betalen. Verwacht wordt dat de inmiddels 28-jarige Lozano ergens de komende dagen zijn handtekening zet onder een contract. 

Mocht hij dat doen, dan zal hij niet meteen voor San Diego uit gaan komen. Waarschijnlijk speelt hij tot januari voor PSV, alvorens hij naar de MLS trekt. De terugkeer van Chucky is daarmee niet helemaal geworden wat er van verwacht werd. Lozano speelde dit successeizoen 24 Eredivisie-wedstrijden voor de Eindhovenaren. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en drie assists.