Aanvoerder Willem II zet punt achter carrière: 'Dat is de kers op de taart'

Aanvoerder Willem II zet punt achter carrière: 'Dat is de kers op de taart'

8 mei - 16:04
9

Willem II-aanvoerder Freek Heerkens zet na dit seizoen een punt achter zijn voetbalcarrière, zo meldt de club woensdagmiddag. De 34-jarige verdedigers speelde tot dusver 246 wedstrijden in het shirt van Willem II.

Heerkens maakte in de zomer van 2013 de overstap van Go Ahead Eagles naar Willem II. Na elf seizoenen in Tilburg heeft Heerkens besloten om te stoppen als profvoetballer. "Een aantal weken geleden heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om te stoppen met voetballen", verklaart de aanvoerder in gesprek met de clubkanalen. "Willem II is een belangrijk onderdeel geworden van mijn leven. Het heeft me gevormd tot de persoon die ik nu ben. Het lijkt me daarom schitterend om afscheid te nemen van het voetbal in het rood, wit en blauw."

Voor Heerkens wordt zijn tijd bij Willem II goed afgesloten met de promotie naar de Eredivisie. "Het cirkeltje is rond", aldus de verdediger, die in zijn eerste seizoen bij Willem II de titel pakte op het tweede niveau. "Na de degradatie twee jaar geleden had ik maar één doel: weer promoveren met de club die mij dierbaar is. Dat doel is behaald en in mijn laatste wedstrijd voor de Tricolores wil ik strijden voor het kampioenschap."

Het is nog onbekend wat Heerkens na zijn voetbalcarrière gaat doen. "Ik wil allereerst nog alles geven voor de club. Kampioen worden is de kers op de taart", licht de aanvoerder toe. "Na dit seizoen zal ik me richten op mijn vervolgstappen."

In totaal speelde Heerkens tot nu toe 246 namens Willem II. Dit aantal zal aankomende vrijdag in de kampioenswedstrijd tegen Telstar naar alle waarschijnlijkheid oplopen tot 247. Dit seizoen was de verdediger in 21 wedstrijden goed voor twee doelpunten en twee assists.