Bosz wilde De Jong passeren voor één wedstrijd

Bosz 'eerlijk' over moment met Luuk de Jong: 'Toen dacht ik: klootzak'

8 mei om 07:46

Peter Bosz heeft dit seizoen één keer overwogen om Luuk de Jong te passeren voor een wedstrijd, maar daar stak de spits van PSV op subtiele wijze een stokje voor. Daarover vertelt de trainer van de kampioen in een uitgebreid interview met Voetbal International

"Ik zal het je gewoon eerlijk zeggen", begint Bosz in gesprek met VI. "Dit seizoen is er een moment geweest dat ik zei tegen Luuk: Luuk, je hebt nu alles gespeeld. En hij was zo goed. Ik zei: Ik zit erover na te denken om je de volgende wedstrijd niet te laten spelen. En dat was een wedstrijd tegen een op papier mindere tegenstander."

De aanvoerder van de Eindhovenaren, die met 27 doelpunten nog topscorer van de Eredivisie kan worden, was niet echt bereid om plaats te nemen op de bank. "Toen zei hij tegen mij: "Ik was vorig jaar een aantal wedstrijden geblesseerd: tegen Cambuur, Emmen, tegen Groningen, tegen nog een paar clubs". Hij noemde al die wedstrijden op die vorig jaar verloren gingen. En toen dacht ik: Klootzak. Meer zei hij niet."

Bosz begreep precies wat De Jong bedoelde met die reactie. "Toen dacht ik: Tja... En dat is ook een van de redenen waarom ik deze groep en Luuk de Jong zo goed vind. Dat hij dan ook die juiste toon in die kleedkamer weet aan te slaan. Naar zijn medespelers, vlak voor zo’n wedstrijd."