'Ajax wil talent binden en hoopt af te rekenen met wanbeleid'

'Ajax wil talent binden en hoopt af te rekenen met wanbeleid'

29-12-2023 16:21 Laatste update: 17:14
35

Ajax hoopt Gabriel Misehouy tijdens het trainingskamp te overtuigen om zijn contract te verlengen. De middenvelder gaat met de eerste selectie mee naar Cádiz, waar de Amsterdammers alles op alles stellen om hun talent binnenboord te houden.

Zelf heeft Misehouy nog geen beslissing genomen omtrent zijn toekomst, zo stelt Voetbal International. De middenvelder is achttien jaar en speelt zijn wedstrijden bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen kwam hij in die competitie tot elf wedstrijden, waarin hij zesmaal scoorde en drie assists gaf.

Wedden

Meer odds

Onlangs sprak Guido Albers zijn ontevredenheid uit over hoe er wordt omgegaan met het jeugdproduct. Tegenover FC Afkicken gaf de belangenbehartiger aan dat hij betreurt hoe de ontwikkeling van zijn cliënt verloopt. "Als je op je zestiende meetraint met het eerste en op je achttiende nog steeds niet bij het eerste zit, dan is er iets misgegaan in de begeleiding. Dat verwijt ik Ajax."

Waar Ajax hoopt het talent uit de eigen jeugd te kunnen behouden, wil de club ook afscheid nemen van meerdere spelers. Voetbal International stelt dat Ajax wenst 'af te rekenen met het wanbeleid waarmee tweehonderd miljoen euro is uitgegeven aan spelers die het niet waard zijn.'