Ajax bevestigt: miljoenenaankoop keert na half jaar alweer terug bij oude club

Ajax bevestigt: miljoenenaankoop keert na half jaar alweer terug bij oude club

4 januari - 16:01 Laatste update: 17:21
127

De kogel is door de kerk: Georges Mikautadze vertrekt na een half jaar alweer bij Ajax. De Georgiër, die maar liefst zestien miljoen euro kostte, keert op huurbasis terug bij zijn oude club FC Metz.

Mikautadze werd al even gelinkt aan een terugkeer bij Metz. Ajax probeerde de aanvaller aanvankelijk weer te verkopen aan de Ligue 1-club, maar zij konden niet voldoen aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro. Daardoor wordt Mikautadze nu verhuurd. Metz heeft ook een optie tot koop weten te bedingen, al maakt Ajax de hoogte daarvan niet bekend. Mikautadze kreeg toestemming om niet af te reizen naar het winterse trainingskamp van Ajax, om zijn terugkeer af te ronden.

In het slot van de zomerse transferwindow haalde Ajax Mikautadze naar Amsterdam. Toenmalig directeur Sven Mislintat legde maar liefst zestien miljoen euro op tafel voor de 22-voudig international van Georgië. Dat bedrag kan via bonussen nog oplopen tot negentien miljoen. Bij Ajax wist Mikautadze echter geen moment te overtuigen: hij maakte geen enkele goal in Amsterdam en was de derde spits in de pikorde, achter Brian Brobbey en Chuba Akpom. Op andere posities stelde Mikautadze ook teleur.

In de media wordt afwisselend gesproken over een koopoptie voor Metz van tien miljoen euro. Op 3 september maakte Mikautadze in het uitduel met Fortuna Sittard (0-0) zijn debuut voor Ajax. In totaal kwam hij tot negen officiële wedstrijden in dienst van de Amsterdamse club.