Trainingskamp in Spanje kost veel geld: 'Maar wij vinden het de investering waard'

Trainingskamp in Spanje kost veel geld: 'Maar wij vinden het de investering waard'

3 januari - 11:34
19

FC Twente en Heracles Almelo zijn deze week in Spanje voor een trainingskamp. De Enschedeërs verblijven in Oliva, de Almeloërs in Marbella. De hoge kosten van een trainingskamp zijn het volgens beide clubs meer dan waard. 

FC Twente-trainer Joseph Oosting is in zijn nopjes met het uitje naar Spanje. "We zijn blij dat we op trainingskamp zijn als je kijkt naar de weersvoorspellingen en de staat van de velden in Nederland door de vele regen", laat hij optekenen door TC/Tubantia. De oefenmeester benadrukt bovendien dat hij de afgelopen maand door het slechte weer al regelmatig noodgedwongen op kunstgras moest trainen.

Wedden

Meer odds

Ook technisch directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo ziet een trainingskamp in Spanje als een absolute meerwaarde. "Je bent even met z'n allen in een andere omgeving, waar je je met het hele team helemaal kunt richten op voetbal en de dingen die je in de tweede seizoenshelft wilt doen." Voor de onlangs aangestelde trainer Erwin van de Looi is het een uitgelezen mogelijkheid om de Almelose selectie beter te leren kennen. 

Dat het trainingskamp de club uit Almelo zo'n 75.000 tot 100.000 euro kost, neemt Hoogma voor lief. "Wij vinden het de investering waard. Het is belangrijk dat het team zich goed prepareert voor de doelstelling die wij met elkaar hebben." Bij FC Twente klinkt eenzelfde geluid. "De kosten van zo'n trainingskamp zitten opgesloten in de voetbalbegroting."