'NAC ontvangt laatste bod van gefrustreerd Besiktas, Van Bronckhorst in spanning'

'NAC ontvangt laatste bod van gefrustreerd Besiktas, Van Bronckhorst in spanning'

3 januari - 19:28
93

Besiktas heeft een 'take it or leave it-aanbieding' neergelegd bij NAC Breda, meldt Voetbal International. De Turkse club wil Jean-Paul van Gastel graag losweken bij NAC, zodat Giovanni van Bronckhorst aangesteld kan worden als hoofdtrainer.

Besiktas wil Van Bronckhorst op korte termijn binnenhalen, maar de Nederlandse coach heeft één eis: hij wil vertrouweling Van Gastel meenemen naar Istanbul. Laatstgenoemde is echter actief als hoofdtrainer bij NAC, dat niet mee wil werken aan een overgang. Naar verluidt wil Besiktas zelfs flink de portemonnee trekken voor Van Gastel. De starre houding van NAC zorgt dan ook voor frustratie bij de Turkse topclub.

Nu weet VI dat Besiktas een laatste poging waagt om Van Gastel op te kunnen pikken uit Breda. NAC heeft tot woensdagavond de tijd om te reageren op een laatste bod uit Turkije. Duidelijk is dat de trainer van de Bredanaars de overstap zelf erg graag wil maken. Hij is ook al persoonlijk akkoord met Besiktas, waar hij flink meer kan gaan verdienen. Of NAC alsnog bezwijkt voor het take it or leave it-bod van de nummer vijf van de Turkse Süper Lig, zal nog moeten blijken.

Als NAC zijn poot stijf houdt, heeft dat mogelijk ook gevolgen voor de aanstelling van Van Bronckhorst. Hij is ook al helemaal akkoord met Besiktas, maar wil zoals gezegd eigenlijk alleen met Van Gastel de overstap maken. Momenteel is laatstgenoemde met NAC op trainingskamp in het Spaanse Sevilla.