NAC weigert Van Gastel naar Besiktas te laten vertrekken

NAC Breda stelt zich hard op en komt met statement over Van Gastel

2 januari om 23:33
Laatste update: 3 januari om 06:26

NAC Breda weigert medewerking te verlenen aan een vertrek van hoofdtrainer Jean-Paul van Gastel naar Besiktas. Dat geeft de club aan via een statement op de eigen website. Van Gastel is in beeld om in Turkije te gaan fungeren als assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst, met wie hij al vaker samenwerkte.

Op dit moment is Van Gastel met NAC op trainingskamp in Sevilla, waar de club zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft in de Keuken Kampioen Divisie. Via de website geeft de club uit Breda te kennen dat een vertrek van de oefenmeester onder de huidige voorwaarden niet bespreekbaar is, en dat een vertrek daarmee van de baan is.

"Onder de huidige omstandigheden kan er geen sprake van zijn, dat we onze niet zo lang geleden aangestelde hoofdcoach laten vertrekken", luidt de reactie van de directie van NAC. "Over onze ambities en de belangrijke rol van JP daarin, zijn we over en weer heel duidelijk geweest. Daar kan geen enkel misverstand over bestaan. JP kan op dit moment niet weg bij ons. Dat hebben we zijn zaakwaarnemer ook laten weten."

Bij Besiktas zou Van Gastel assistent kunnen worden van Giovanni van Bronckhorst, met wie hij eerder samenwerkte bij Feyenoord en het Chinese Guangzhou. Bij Besiktas stapte Burak Yilmaz onlangs op als hoofdtrainer.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!