'In Schotland ben ik een held, kan ik niet eens normaal boodschappen doen'

'In Schotland ben ik een held, kan ik niet eens normaal boodschappen doen'

4 januari - 11:03
63

Kevin van Veen beaamt dat hij deze winter mogelijk vertrekt bij FC Groningen. De 32-jarige spits vertelt dat er voldoende belangstelling is, vooral uit Schotland.

De afgelopen weken werd er dan ook volop gespeculeerd over een eventuele transfer. Van Veen stelt dat Rangers FC het meest concreet is, al is er ook interesse uit Saudi-Arabië en Griekenland. "Ondanks dat ik ze (Rangers, red.) heb afgezegd is er nog steeds interesse. Maar er zijn meer clubs die een spits die er vorig seizoen 29 inschoot toch wel interessant vinden", vertelt Van Veen aan Het Dagblad van het Noorden.

"Bij de hele Schotse League kan ik direct terecht, maar die willen allemaal huren, terwijl FC Groningen liever verkoopt. Het is voor veel Schotse clubs lastig om qua transfersom in de buurt te komen van wat FC Groningen voor mij heeft betaald, dat is een probleem." FC Groningen betaalde afgelopen zomer ongeveer zes ton aan Motherwell. Van Veen heeft het Groningen-hoofdstuk toch nog niet afgesloten. "Ik wil geen mislukkeling zijn. In Schotland ben ik nog steeds een held, kan ik niet eens normaal boodschappen doen. Ik wil Groningen ook laten zien wie ik ben."

Ondanks het gebrek aan speelminuten, heeft de spits het beste voor met zijn club. "Ik ben oprecht blij dat ze het zo goed hebben gedaan, ook al was dat voor mijn eigen positie misschien niet het beste. Ik ben 32, maar ik ben geen bittere oude man die hoopt dat ze verliezen omdat ik zelf niet speel. Zo ben ik nooit geweest." Toch laat hij de deur naar een transfer op een kier. "Als het hier uiteindelijk niet lukt, gaat het leven verder. Komt er dan een kans voorbij die goed is voor de club én voor mezelf, moeten we handelen. Maar zover is het nog lang niet."

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!