FC Groningen kondigt vertrek van viertal aan, deur Van Veen-exit staat ook open

FC Groningen kondigt vertrek van viertal aan, deur Van Veen-exit staat ook open

23-12-2023 20:02
72

Vier spelers mogen deze winter uitkijken naar een andere club bij FC Groningen, zo maakt algemeen directeur Wouter Gudde bekend. Daleho Irandust, Paulos Abraham, Nordin Musampa en Liam van Gelderen hoeven zich niet meer te melden bij het eerste elftal, terwijl ook een snelle exit van Kevin van Veen niet wordt uitgesloten.

In gesprek met RTV Noord deelt Gudde verschillende transfernieuwtjes met de buitenwereld. "We hebben in november met alle spelers en zaakwaarnemers een formeel moment gehad. Tijdens die gesprekken hebben Daleho Irandust, Paulos Abraham, Nordin Musampa en Liam van Gelderen te horen gekregen dat hun toekomst elders ligt. Ze hoeven zich na de winterstop ook niet meer bij de eerste selectie te melden en kunnen op zoek naar een andere club."

Het is ook niet uitgesloten dat Van Veen al na een half jaar weer vertrekt uit het hoge noorden. "Ik heb Kevin bijna elke dag aan de lijn, maar als er belangstelling komt vanwege het feit dat hij niet speelt, dan zullen we luisteren", zegt Gudde. "Als een andere club met een concreet bod komt en de oplossing goed is dan zullen we meewerken aan een vertrek. Kevin heeft een hele turbulente tijd achter de rug met de bevalling van zijn dochter. Aan de andere kant is het team wel doorgegaan en zal hij zich, mits hij blijft, moeten terug knokken bij FC Groningen."

Volgens Gudde zou het ook zomaar kunnen dat één of meerdere basisspelers zullen vertrekken in de winter. "We zitten niet in de positie om goede aanbiedingen zomaar naast ons neer te leggen. Dat doen we gewoon omdat de selectie nu te groot is in verband met veel jonge jongens die nu beter presteren dan jongens die er al langer waren. En er komt nog meer talent aan dus daar moeten we ruimte voor maken. Ik verwacht dat het na de kerstdagen wel eens kan gaan losbarsten met concrete biedingen."