Van der Gijp voorspelt weinig minuten voor PSV'er in Oranje: 'Vind ik wel lullig'

Van der Gijp voorspelt weinig minuten voor PSV'er in Oranje: 'Vind ik wel lullig'

27 april - 10:50
142

René van der Gijp denkt niet dat Joey Veerman veel speelminuten gaat maken bij Oranje op het EK. De analist verwacht niet dat Ronald Koeman het aandurft met de middenvelder, omdat hij in de Eredivisie te vrij kan voetballen.

Van der Gijp vindt dat Veerman in de Eredivisie te veel ruimte krijgt en voorziet dat de bondscoach dit ook doorheeft. "Dan wordt er waarschijnlijk zondag in Studio Voetbal weer geroepen dat die Veerman een geweldige speler is. Maar ik heb naar die Veerman zitten kijken: er staat geen druk op. Hij kan gewoon zijn voet op de bal zetten, hij kan naar binnen lopen om zijn scheenbeschermers aan te trekken. Kom op, weet je."

De weerstand die Veerman in de Eredivisie krijgt, zal hem volgens Van der Gijp buiten Oranje houden, maar de analist vindt dat wel jammer voor de PSV’er. "Tegen Polen, tegen Frankrijk. Hij gaat dat niet doen. Hij gaat hem niet opstellen”, voorspelt Van der Gijp in Vandaag Inside. "Dat vind ik wel lullig. Daar kan die jongen niets aan doen, dat hij niet bij Tottenham speelt. Hij speelt bij PSV en dat doet hij meer dan naar behoren. Maar als ik dan zo’n wedstrijd zit te kijken, dan denk ik: 'Hij speelt natuurlijk negentig procent van zijn wedstrijden zoals tegen Heerenveen.'"