Van der Vaart ziet Oranje-test voor De Ligt

Van der Vaart: 'Als hij overeind blijft, is hij beste naast Van Dijk bij Oranje'

8 mei om 21:25

Als Matthijs de Ligt zich staande houdt tegen Real Madrid, kan Ronald Koeman niet meer om de verdediger van Bayern München heen bij Oranje. Die mening is Rafael van der Vaart toegedaan.

De Ligt is weer terug van een blessure, waardoor hij in de returnwedstrijd tegen Real Madrid aan de aftrap mag verschijnen. In het Estadio Santiago Bernabéu staat een ticket voor de Champions League-finale op het spel. "Ik vind De Ligt een geweldenaar, samen met Dier", begint Ronald de Boer in de studio van Ziggo Sport. "Kim is echt geen pannenkoek, maar De Ligt is in mijn ogen iets beter: hij is iets sneller, koppend heel goed en geweldig met standaardsituaties."

"Het is heerlijk, ook voor het Nederlands elftal, dat hij gewoon speelt in de halve finale van de Champions League", concludeert De Boer. Vervolgens deelt Van der Vaart zijn uitgesproken mening. "Ik vind wel: als hij deze wedstrijd goed doorkomt, dan is hij gewoon de allerbeste naast Van Dijk. In een twee- of driemans achterhoede? Dat maakt me geen reet uit, als hij maar speelt."

Bij het Nederlands elftal is De Ligt nog geen zekerheidje voor in de basis, al stond hij in de laatste oefeninterland tegen Duitsland negentig minuten op het veld. De verdediger van Bayern moet de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Lutsharel Geertruida.