'Parry is geen oplichter, dan was het met ons ook verkeerd afgelopen'

'Parry is geen oplichter, dan had het met ons ook verkeerd af moeten lopen'

8 mei om 21:00
Laatste update: 8 mei om 21:03

Coley Parry is een graag geziene gast bij Patro Eisden Maasmechelen, de Belgische club waar hij met de Common Group sinds eind 2021 de scepter zwaait. Dat laat verdediger van de club Henk Dijkhuizen weten in gesprek met VoetbalPrimeur. Hoewel hij in Nederland een andere reputatie geniet, wordt Parry gezien als grondlegger van het succes van de Belgen. 

"Hij is heel vaak bij ons geweest", vertelt Dijkhuizen over de Amerikaan "Het is een super aardige gast en hij is erg benaderbaar. Alle beloftes die hij deed, is hij nagekomen." Mede door de inbreng van Parry staat de club uit Maasmechelen waar het nu staat, meent de Nederlandse verdediger. De resultaten liegen er niet om. 

Parry stapte eind 2021 in en vierde vorig seizoen met Patro Eisden het kampioenschap op het derde niveau van België. Dit seizoen liep het in de laatste twee speelronden directe promotie naar de Jupiler Pro League mis. In de play-offs werd uiteindelijk over twee wedstrijden verloren van Deinze.

"Ik kan alleen maar mijn dank aan die man uitspreken, want hij heeft ook de club geholpen de weg omhoog in te slaan. Hij heeft de basis gecreëerd om een topsportmentaliteit in de club te brengen. We zitten dankzij hem nu in rustig vaarwater", aldus Dijkhuizen. De 31-jarige verdediger, die in Nederland onder meer 142 duels voor Roda JC speelde, noemt het 'zuur' dat er zoveel commotie is ontstaan rondom de vooralsnog mislukte overname van Vitesse door Parry.

"Van wat ik heb begrepen, heeft hij de beste intenties met Vitesse. Als het een oplichter zou zijn, dan had het met ons ook verkeerd af moeten lopen en dat is niet zo. Hij heeft in ieder geval met ons het beste voor. Ik heb alleen maar positieve ervaringen met hem."

Proflicentie geweigerd
Toch is er ook rondom Patro Eisden onrust ontstaan, al valt dat niet direct op Parry af te schuiven. De Belgen kregen van de KBVB geen proflicentie voor volgend seizoen. Naar eigen zeggen vanwege ‘fouten op administratief vlak’, volgens de Belgische bond vanwege slechte informatieverstrekking. Overigens is het in België niet ongebruikelijk om voetbalclubs pas in tweede instantie een licentie af te geven. Patro Eisden laat weten vertrouwen te hebben dat de licentie in ‘tweede zit’ wel verstrekt zal worden.