Woeste Tuchel houdt tirade: 'Verschrikkelijk, tegen de regels, voelt als verraad!'

Woeste Tuchel houdt tirade: 'Verschrikkelijk, tegen de regels, voelt als verraad!'

9 mei - 00:35
53

Thomas Tuchel kookte over van woede op de persconferentie na afloop van Real Madrid - Bayern München. De oefenmeester van de ploeg uit Beieren maakte de arbitrage, die het doelpunt van Matthijs de Ligt te vroeg affloot, met de grond gelijk. De excuses van de grensrechter hoeft Tuchel bovendien niet. 

"Het was een verschrikkelijke beslissing van de grensrechter en de scheidsrechter. Het voelt bijna als verraad!", brieste de woeste Tuchel in de perszaal. "De grensrechter zei sorry, maar dat helpt ons niet. De scheidsrechter hoeft niet te fluiten. Het is een heel, heel slechte beslissing en het is tegen de regels."

De grensrechter stak resoluut zijn vlag omhoog na een lange bal in de richting van De Ligt en Noussair Mazraoui, waarna de arbiter floot. Net op dat moment schoot De Ligt de 2-2 tegen de touwen. Omdat het fluitje al had geklonken, kon de VAR het moment ook niet meer terugdraaien.

"Het is echt niet het moment voor excuses. We moeten allemaal op onze limiet presteren. Dat moeten de scheidsrechters op dit niveau ook doen. Aan excuses hebben we niks. Je staat op het veld omdat je de beste bent."