'Vitesse legt contact met investeerder uit oliestaat in zoektocht naar miljoenen'

'Vitesse legt contact met investeerder uit oliestaat in zoektocht naar miljoenen'

8 mei - 20:50 Laatste update: 21:00
217

Vitesse is in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Bahrein om de club te redden. Die partij heeft banden met fondsen in de Verenigde Staten, meldt de Gelderlander op basis van bronnen rond de club. 

Behalve dat het om een investeringsmaatschappij uit het oliestaatje gaat, is er niets bekend over de identiteit van de geldverstrekker. Volgens de streekkrant werkt Vitesse onder leiding van adviseur Paul van der Kraan en interim-directeur Edwin Reijntjes 'koortsachtig' aan een reddingsplan. De Arnhemmers kampen met een schuld van zo'n 18,9 miljoen euro. Voor de komende twee jaar is minstens tien miljoen euro nodig, valt er te lezen. 

Vitesse zelf hoopt dat het bedrijfsleven uit de regio een duit in het zakje doet, maar voorlopig liggen de miljoenen nog niet bepaald voor het oprapen. Daarom zouden Van der Kraan en Reijntjes ook informeren in het buitenland. Er is een lijntje uitgegooid naar Bahrein, maar een concreet voorstel is nog niet gedaan. 

Eerder werd bekend dat door de overname van Vitesse door Coley Parry met zijn Common Group definitief een streep kan. De Amerikaan heeft echter in totaal zo'n 14,3 miljoen euro in de club gestopt en wil zijn investeringen terugverdienen. Vitesse heeft daarnaast een nog groter probleem. De Arnhemmers moeten voor 17 mei de licentiecommissie van de KNVB zien te overtuigen met een reddingsplan. Anders krijgt Vitesse geen proflicentie voor het nieuwe seizoen. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: