'Bayer Leverkusen bedenkt Frimpong-plan en is bereid om ver te gaan'

'Bayer Leverkusen zet zich in om onder afkoopclausule van Frimpong uit te komen'

8 mei om 21:05

Bayer Leverkusen wil graag af van de afkoopclausule in het contract Jeremie Frimpong. De Duitse kampioen probeert de Oranje-international - die nu voor veertig miljoen euro overgenomen kan worden - te verleiden tot een contractverlenging.

Dat meldt BILD-journalist Christian Falk. Frimpong wordt al enige tijd gelinkt aan een transfer. Zo zou onder meer Bayern München en Manchester United in de markt zijn. Op dit moment staat er dus een afkoopclausule van veertig miljoen euro in het contract van de aanvallende back. Bayer Leverkusen aast daardoor op de handtekening van Frimpong: als de Nederlander verlengt, komt de huidige clausule te vervallen. De Duitse kampioen zou bereid zijn om ver te gaan.

Als Frimpong verlengt, wil Leverkusen een hogere optie of géén optie aan het contract toevoegen. Hoe Frimpong tegenover een eventuele contractverlenging staat, is niet bekend. Op dit moment ligt de tweevoudig international nog vast tot medio 2028 in de BayArena. Aan het begin van het seizoen zette Frimpong zijn krabbel al onder een nieuwe verbintenis.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: