Van der Vaart en De Boer eensgezind over De Ligt: 'Zag eruit als Süle, maar...'

Van der Vaart en De Boer overtuigd: 'Hierom moet hij in Oranje spelen'

8 mei om 22:15

Rafael van der Vaart is onder de indruk van het optreden van Matthijs de Ligt, in de eerste helft van het treffen tussen Real Madrid en Bayern München. De oud-middenvelder en collega Ronald de Boer zien ook dat De Ligt minder gespierd en wendbaarder is geworden.

In de rust van het duel tussen Real Madrid en Bayern, die samen strijden om een plekje in de Champions League-finale, velt Van der Vaart bij Ziggo Sport zijn oordeel over De Ligt. Voorafgaand aan het duel zei de voormalig Oranje-international nog dat De Ligt de ideale partner voor Virgil van Dijk is bij Oranje, als hij de wedstrijd tegen Real overleeft. "Hij zat er een paar keer heel goed tussen. Hij is echt sterk."

"Hierom vind ik ook dat hij in het Nederlands elftal moet spelen: hij kan die hele grote spelers uitschakelen, omdat hij snel en wendbaar is en een goede tackle heeft. Je ziet ook gewoon hoe fit hij is. Dan word je helemaal gek van hem, als je tegen hem staat", ziet Van der Vaart.

Vervolgens deelt De Boer één van zijn bevindingen. "Ik heb het gevoel dat hij minder gespierd is", zegt de oud-verdediger. Van der Vaart kan zich daarin vinden. "Hij zag eruit als Süle, maar nu is hij weer smaller."