Ziyech blijft 'honderd procent zeker' bij Galatasaray

Ziyech blijft 'honderd procent zeker' in Turkije: 'Weer superster bij Galatasaray'

8 mei om 16:50
Laatste update: 8 mei om 17:03

Het gaat goed met Hakim Ziyech in Turkije. Dat vertelt Burak Özdemir, verslaggever van Fanatik, de grootste sportkrant van het land, aan VoetbalPrimeur. Ook volgend seizoen speelt de 31-jarige vedette voor Galatasaray.

"Ziyech is gelukkig. De laatste weken was hij een van de grote uitblinkers bij Galatasaray", vertelt Özdemir aan deze website. De recordkampioen van Turkije staat op het punt de 24ste landstitel in de clubhistorie te veroveren. "Nu het er echt om gaat, staat Ziyech op. Hij lijkt weer op de speler die hij was in zijn hoogtijdagen."

'Grote meneer'
De cijfers spreken voor zich: in zijn laatste vier optredens produceerde Ziyech vier goals en één assist. Dat komt volgens Özdemir niet uit de lucht vallen. "Okan Buruk (trainer Galatasaray, red.) heeft veel aandacht aan hem besteed en dat betaalt zich nu uit. Voor hem was al snel duidelijk dat Ziyech een speciaal geval is."

Toch kon de oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente, Ajax en Chelsea dit seizoen lang niet altijd rekenen op een basisplaats. "Buruk heeft Ziyech heel langzaam gebracht. Ook toen het minder ging door blessures, heeft hij altijd het vertrouwen gekregen. Nu blijkt hij de superster die ze bij Galatasaray altijd in hem hebben gezien. Ziyech laat écht zien hij dat een grote meneer is."

Ook bij de supporters van Galatasaray kan Ziyech niet meer stuk. "Ze hebben altijd geloof gehouden in Ziyech. In het stadion merk je hoe populair hij is. Maar volgend jaar verwachten ze nog meer van hem."

Ziyech blijft in Istanbul
Het staat vast dat Ziyech ook na de zomer in Istanbul voetbalt. Galatasaray heeft de koopoptie in de overeenkomst met Chelsea gelicht, waardoor de Marokkaans international definitief de overstap maakt. Welke transfersom daarmee gemoeid is, is nog niet bekend. De officiële bevestiging is vermoedelijk een kwestie van tijd. Özdemir: "Ja, het is duidelijk dat Ziyech speler blijft van Galatasaray. Dat is honderd procent zeker."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: