Bijzonder: oud-Eredivisie-speler stopt al op 27-jarige leeftijd met profvoetbal

Bijzonder: oud-Eredivisie-speler stopt al op 27-jarige leeftijd met profvoetbal

27 april - 09:19 Laatste update: 09:20
8

Voor Dylan Seys zit het leven als profvoetballer erop. De ex-speler van onder andere Club Brugge, FC Twente, RKC Waalwijk, Excelsior Rotterdam en Helmond Sport is amper 27 jaar oud, maar heeft nu al besloten om een stapje terug te zetten in zijn carrière en te stoppen als profvoetballer.

Seys komt via sociale media zelf met het grote nieuws. Blessureproblemen zorgen ervoor dat de aanvaller heeft besloten om niet langer profvoetballer te zijn. 'Sinds mijn zware knieblessure (kruisbanden afgescheurd) en na twee operaties, heb ik last van andere blessures en een knie die niet 100% voelt', valt er te lezen.

'Voor mij is deze beslissing één van de moeilijkste en zwaarste die ik ooit heb moeten maken, maar ik voel me niet de oude en dan voelt deze beslissing als de beste', aldus Seys. Hij blijft wel actief op amateurniveau en trekt naar derdeklasser vv Bruheze.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dylan Seys (@dylanseys7)

Seys kan het voetballen daardoor gaan combineren met zijn baan in de metaalrecycling. "We spelen op zondag, dat is goed te combineren. En we wonen net over de grens, op 25 minuutjes van Helmond, dus ook dat is ideaal. Ik volg vooral mijn hart. Al snap ik dat mensen er raar van opkijken", geeft hij aan tegenover het Eindhovens Dagblad.