'Borussia Dortmund bereikt akkoord en huurt Oranje-international'

'Borussia Dortmund bereikt akkoord en huurt Oranje-international'

7 januari - 07:11 Laatste update: 07:15
24

Ian Maatsen gaat Chelsea verruilen voor Borussia Dortmund, zo meldt Sky Sports. De Duitsers zouden een mondeling akkoord hebben bereikt met zowel Chelsea als Maatsen zelf, waardoor ze tot het eind van het seizoen de beschikking krijgen over de linksback.

Eerder leek er nog een kink in de kabel te komen. Diverse Engelse media kwamen namelijk met het nieuws dat Maatsen 35 miljoen euro moest kosten en dat Borussia Dortmund niet bereid was dit te betalen. Met een huurdeal lijkt er nu toch een oplossing te zijn gevonden, ondanks dat er andere kapers op de kust waren. Naar verluidt hebben ook West Ham United en Burnley interesse getoond in de verdediger die zich onlangs voor het eerst bij het Nederlands elftal mocht melden.

Wedden

Meer odds

Chelsea leek in eerste instantie te hopen op een definitieve transfer van Maatsen, om zodoende budget te creëren voor nieuwe aankopen. Bovendien loopt het contract van de back nog anderhalf jaar door, wat wellicht invloed heeft op de transferwaarde. Wel zou het de intentie van Dortmund zijn om in de zomer te praten over een permanente transfer.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!