Onbegrip over blokkade NAC: 'Pierre was zelf altijd gelijk weg als hij geld kreeg'

Onbegrip over blokkade NAC: 'Pierre was zelf altijd gelijk weg als hij geld kreeg'

9 januari - 08:02 Laatste update: 09:45
35

De ESPN-gezichten bij Voetbalpraat voeren een discussie over de afgeketste transfer van Jean-Paul van Gastel naar Besiktas. Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam is van mening dat NAC zich coulanter had moeten opstellen. Kenneth Perez wil daar niets van weten. 

"Die Pierre hè, die was al voetballer toch gewoon meteen weg als hij ergens wat meer geld kon krijgen? Sterker nog: hij liep rondjes bij Nottingham en staakte bij Benfica toen hij naar Feyenoord kon. Nu kan zijn trainer ineens onwijs veel geld verdienen in Istanbul en dan gaat Pierre ineens als commissaris zeggen: Nee, nee, daar doen we niet aan. Dat is toch ook wat?!" begint Krabbendam zijn relaas. "Gun die jongen zijn overstap."

Wedden

Meer odds

"Nee, man. Natuurlijk niet", reageert Perez. "Het is toch heel apart dat Van Gastel niet in zijn contract heeft laten zetten dat wanneer hij de behoefte heeft om met Van Bronckhorst mee te gaan, dat dan ook kan? NAC kiest hem als trainer en geeft hem de kans. Ik snap NAC heel goed."

"Bij NAC bepalen ze zelf wel wanneer ze de trainer wegsturen", klinkt het vanaf de andere kant van de tafel. "Dat kan over een paar weken zomaar het geval zijn." Perez moet er hard om lachen. "Dat zou mooi zijn, hè. Over drie weken: 'Sorry, maar dit werkt niet. Weg.'"