Fortuna Sittard handelt snel en haalt speler met 130 Eredivisie-duels naar Limburg

Fortuna Sittard handelt snel en haalt speler met 130 Eredivisie-duels naar Limburg

9 januari - 12:36 Laatste update: 13:58
32

Kristoffer Peterson is officieel speler van Fortuna Sittard. De aanvaller is in Nederland bekend van zijn tijd bij Heracles Almelo, FC Utrecht en Roda JC. Na zijn transfervrije vertrek uit Israël is hij nu terug in Nederland.

Peterson speelde voor Utrecht en Heracles al 130 duels in de Eredivisie en scoorde daarin 28 keer en gaf 19 assists. Na zijn periodes in Nederland trok de Zweed naar Swansea City en Fortuna Düsseldorf, om vervolgens uit te komen in Israël bij Hapoel Beer Sheva. Daar werd zijn contract op 1 januari 2024 ontbonden, waardoor hij transfervrij naar Fortuna Sittard kon vertrekken.

Technisch manager Americo Branco is blij dat Fortuna zich heeft kunnen versterken met de Zweedse aanvaller. "Hij heeft in voorgaande jaren aanzienlijke ervaring opgedaan in de Eredivisie, waardoor hij het land en de competitie goed kent. Daarnaast heeft Kristoffer all-round kwaliteiten die de selectie verder doen versterken." Peterson heeft een contract getekend tot de zomer van 2026.

Ook Peterson zelf is blij dat hij Israël achter zich kon laten en nu terug is in Nederland. "Ik ben blij om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik heb hier hele mooie periodes beleefd en ik weet daardoor goed wat ik van de Nederlandse competitie kan verwachten. Ik hoop zo snel mogelijk fit te geraken en een bijdrage te kunnen leveren aan de successen van dit team."