Akpom schrok van wat hij aantrof in Amsterdam

Miljoenenaankoop schrok van situatie Ajax: 'Ik dacht: waar ben ik in beland?

10 januari om 07:15
Laatste update: 10 januari om 07:37

Chuba Akpom blikt in een interview met Voetbal International terug op de eerste seizoenshelft. De spits, overgekomen van Middlesbrough, geeft toe dat hij verrast was door wat hij aantrof in Amsterdam.

"Iedereen kent Ajax natuurlijk. Je doet mee op het hoogste niveau, je verliest zelden in de competitie. Maar zo ging het niet. Dus ik dacht aan het begin wel: waar ben ik in beland?" Dit seizoen beleefden de Amsterdammers de slechtste seizoenstart in de clubhistorie. "Dat was een grote shock voor me. Maar dat is nu eenmaal gebeurd, het is aan ons om het om te draaien."

De Engelse spits legt vervolgens de vinger op de zere plek: het gebrek aan ervaring in de selectie van Ajax. "Dat zie je in de kleine dingen: we zijn aan het winnen, hoe managen we die voorsprong? Hoe trek je een zege over de streep?" Dat komt volgens Akpom allemaal neer op ervaring. "De knowhow hebben hoe je zulke situaties oplost."

Om het op de kwaliteit van de 'nieuwe jongens' te gooien, is volgens Akpom te kort door de bocht. "Zij zijn gehaald met een reden. Maar als je twaalf nieuwe spelers én een trainer die niet gewend is om met zoveel buitenlandse spelers te werken bij een team neerzet, wordt het lastig voor iedereen. Natuurlijk moeten we het alsnog veel beter doen, maar dat is niet eenvoudig", besluit Akpom. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!