Triest nieuws: oud-bondscoach Engeland Eriksson heeft nog maximaal jaar te leven

Triest nieuws: oud-bondscoach Engeland Eriksson heeft nog maximaal jaar te leven

11 januari - 11:28
39

Sven-Göran Eriksson, oud-bondscoach van Engeland, is ongeneeslijk ziek. De 75-jarige Zweed vertelt dat hij nog maximaal een jaar te leven heeft.

Eriksson lijdt aan alvleesklierkanker. De ziekte is terminaal, zo vertelt hij op radiostation P1. "Iedereen weet dat ik een ziekte heb die niet goed is. Iedereen vermoedt dat het kanker is, en dat is ook zo. Maar ik moet vechten zolang ik kan", zegt hij. Eriksson deelt verdrietig nieuws als hem naar de prognose wordt gevraagd. "Op zijn best heb ik nog een een jaar te leven, in het slechtste geval iets minder, of op zijn best misschien zelfs langer."

"Je kunt er niet helemaal zeker van zijn. Het is beter om er niet over na te denken", gaat hij verder. "Maar je kunt je hersenen voor de gek houden. Zie het positieve in de dingen, wentel je niet in tegenslagen, want dit is natuurlijk de grootste tegenslag, maar maak er iets goeds van." Eriksson vertelt dat hij instortte bij een hardloopwedstrijd van vijf kilometer. Na een bezoek aan de artsen bleek dat hij een beroerte had gehad, maar ook werd er kanker in zijn lichaam gevonden. "Ze weten niet hoe lang ik kanker heb gehad, misschien een maand, misschien al een jaar."

Eriksson stond tussen 2001 en 2006 aan het roer bij Engeland en was destijds de eerste buitenlandse bondscoach bij The Three Lions. Zijn carrière als clubtrainer leidde hem langs IFK Göteborg, Benfica, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, SS Lazio, Manchester City, Leicester City en twee clubs uit China. Als bondscoach was hij naast Engeland actief bij Mexico, Ivoorkust en de Filipijnen.