Verdediger met PSV-opleiding sluit NEC-hoofdstuk af en tekent bij Feyenoord

Verdediger met PSV-opleiding sluit NEC-hoofdstuk af en tekent bij Feyenoord

11 januari - 17:45
22

Feyenoord heeft de komst van Luc Netten aangekondigd. De negentienjarige verdediger komt transfervrij over van NEC. In Rotterdam zal hij aanvankelijk aansluiten bij de beloftenploeg. 

Netten heeft bij Feyenoord zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2025. In de deal is ook een optie voor nog een jaar opgenomen. Rini Coolen, hoofd opleidingen, laat op de clubsite van de Rotterdammers weten dat Netten al langer op het verlanglijstje stond. "Luc kan zowel in de achterhoede als op het middenveld acteren en is daardoor multifunctioneel. Hij valt op door zijn opbouwende kwaliteiten en is daarnaast sterk in de duels en zeer leergierig", zo is te lezen. 

Netten speelde tien jaar lang in de jeugdopleiding van PSV, alvorens hij in de zomer van 2022 neerstreek bij Jong NEC. Afgelopen september maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Nijmegenaren. Dat was tegen Sparta Rotterdam (1-1). Na zijn eerdere periode in Eindhovenaren, tekent het talent nu opnieuw bij een topclub. "Feyenoord is een prachtige club met tevens een grote en trouwe aanhang. Ik hoop me hier verder door te ontwikkelen, belangrijk te zijn voor Onder-21 en ooit de stap naar De Kuip te maken", vertelt hij.