ADO verslaat De Graafschap in bizarre achtklapper, Willem ll en Cambuur halen uit

12 januari - 21:56
75

Het Keuken Kampioen Divisie-seizoen is vrijdagavond op spectaculaire wijze hervat. Het duel tussen hoogvliegers ADO Den Haag en De Graafschap eindigde in een bizarre 5-3 overwinning voor de ploeg van trainer Darije Kalezic. Ook op de andere velden werd er, voornamelijk door Willem ll en SC Cambuur, volop gescoord.

ADO Den Haag - De Graafschap
De meeste ogen waren gericht op ADO - De Graafschap. Bij de thuisclub zat Nick Marsman op de bank. De voormalig Feyenoord-doelman werd deze week aangetrokken. Hij zag vanaf de bank hoe de Superboeren via David Bosilj na 16 minuten spelen op 0-1 kwamen. Het bleek het startschot voor een doelpuntrijk duel. Başar Önal verdubbelde de score eerst nog, maar na rust zette ADO behoorlijk aan.

Dat resulteerde, binnen een slordige twintig minuten, in drie Haagse goals. Silvinho Esajas, Jort van de Sande en Henk Veerman scoorden: 3-2. Daarna vielen Mimoun Mahi én ook de naar Nederland teruggekeerde Ralf Seuntjes in. Laatstgenoemde bekroonde zijn rentree met een assist op Mahi, die daarmee de stand weer gelijk trok. Het was echter ADO dat aan het langste eind trok in het bizarre spektakelstuk. Ideho maakte in de 77e minuut zijn tweede, waarna Veerman de eindstand op 5-3 bepaalde.

TOP Oss - Willem ll
Het krachtsverschil in het Brabantse onderonsje tussen Oss en Willem ll was vanaf minuut één duidelijk. De KKD-koploper was stukken beter en kwam via Ringo Meerveld al snel op 0-1. Pas na rust liepen de Tilburgers uit. Matthias Verreth verdubbelde op hele fraaie wijze de voorsprong, waarna Jeremy Bokila (twee keer) en opnieuw Meerveld voor een overtuigende 0-5 overwinning zorgde. Willem ll heeft nu acht punten meer dan naaste achtervolger ADO.

Cambuur - MVV
Ook bij Cambuur - MVV vielen de doelpunten als rijpe appelen. De Leeuwarders legden de bezoekers uit Maastricht in de openingsfase op de pijnbank. Na elf minuten spelen stond het al 3-0. Robert Uldrikis maakte twee goals en Romain Matthys vond een keer zijn eigen doel. Na rust tilden Fedde de Jong en Michael Breij de score naar 5-0. MVV maakte de eindstand met een dubbelslag van Dailon Livramento nog wel wat draaglijker: 5-2.