Op promotie jagend ADO heeft aanvallende kracht binnen: Schalk tekent contract

Op promotie jagend ADO heeft aanvallende kracht binnen: Schalk tekent contract

12 januari - 23:31 Laatste update: 13 januari - 00:04
11

ADO Den Haag heeft de komst van Alex Schalk aangekondigd. De 31-jarige aanvaller komt transfervrij over en tekent een contract tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar. 

ADO maakt het transfernieuws van Schalk, die de afgelopen twee jaar uitkwam voor het Japanse Urawa Red Diamonds, vrijwel direct na de spectaculaire 5-3 zege op De Graafschap bekend. De overstap hing al even in de lucht, maar is nu dus helemaal rond. Joris Mathijsen, de technisch directeur van ADO, laat weten 'verheugd' te zijn met de deal. "Voor de voorhoede zochten we eveneens een versterking. Deze hebben we met de komst van Alex Schalk kunnen invullen."

"De afgelopen jaren heeft Alex zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij ADO Den Haag helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Het spreekt voor zich dat we blij zijn dat we Alex aan onze selectie mogen toevoegen", vervolgt Mathijsen. 

Met de komst van Schalk richt ADO de pijlen vol op promotie naar de Eredivisie. De club presenteerde onlangs ook al doelman Nick Marsman, die tegen De Graafschap al op de bank zat. Even leek ook een terugkeer van Jens Toornsra in de maak, maar dat gerucht werd later ontkracht. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!