'Nieuws uit Duitsland: Ten Hag wil 'ontevreden' De Ligt naar Old Trafford halen'

'Nieuws uit Duitsland: Ten Hag wil 'ontevreden' De Ligt naar Old Trafford halen'

15 januari - 20:12
66

Manchester United gaat komende zomer een poging doen om Matthijs de Ligt los te weken bij Bayern München, meldt de Duitse tak van Sky Sports. Erik ten Hag wil de verdediger, met wie hij samenwerkte bij Ajax, dolgraag naar Engeland halen.

De Ligt is geen vaste waarde bij Bayern. Zijn concurrenten Dayot Upamecano en Kim Min-jae krijgen geregeld de voorkeur, terwijl Der Rekordmeister deze transferperiode Eric Dier aantrok. Komende zomer geldt FC Barcelona-verdediger Ronald Araújo als topprioriteit, klinkt het. 'Dat is geen goed nieuws voor de toch al ontevreden De Ligt', schrijft het medium.

Een wintertransfer gaat De Ligt niet maken, maar een zomers vertrek is 'niet uitgesloten'. Ten Hag is naar verluidt 'zeer geïnteresseerd' om de Oranje-international in te lijven. 'Als Ten Hag manager van The Red Devils blijft, is de kans groot dat De Ligt een van de grootste transfertargets wordt.'

Mede door een blessure kwam De Ligt dit seizoen pas in negen Bundesliga-wedstrijden in actie. Slechts in vier daarvan was hij basisspeler.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!