Van Veen 'gedegradeerd' naar beloftenteam: 'We hebben hem de keuze gegeven'

Van Veen 'gedegradeerd' naar beloftenteam: 'We hebben hem de keuze gegeven'

16 januari - 20:47 Laatste update: 21:02
36

FC Groningen-spits Kevin van Veen is in samenspraak met hoofdtrainer Dick Lukkien teruggezet naar de beloftenploeg. Dat vertelde Lukkien op een persconferentie. Van Veen heeft een flinke trainingsachterstand opgelopen.

"Niet zo goed", was het antwoord van Lukkien op een vraag hoe het met Van Veen gaat. "We hebben hem getest bij terugkomst (uit Schotland, red.) twee weken geleden en daaruit blijkt dat hij een flinke achterstand heeft opgelopen. Dat betekent dat hij opgetraind moet worden. Ondertussen zijn wij gewoon doorgegaan met de ploeg, dus dat is een beetje uit elkaar gaan lopen. Toen hebben we hem de keus gegeven, om het weer een beetje in balans te krijgen. Of door individueel te trainen, of door ook in groepstrainingen te werken bij de Onder-21. Hij heeft voor dat laatste gekozen", aldus Lukkien.

"Hij is dit weekend weer naar Schotland geweest, uiteraard met toestemming en wij snappen dat. Hij kwam vandaag (maandag, red.) terug en dan blijkt toch weer dat hij niet in de groepstraining meekan. Die achterstand is er en die moeten wij nu proberen in te lopen. Wij gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit goedkomt. De testen moeten beter worden, er moet een soort van ondergrens zijn. Daar hebben wij duidelijke afspraken over gemaakt en daar staat hij volledig achter", besluit Lukkien.

Er is de laatste tijd veel te doen rondom Van Veen, ook een eventueel vertrek bij Groningen kwam ter sprake. Lukkien gaat ervan uit dat zijn spits blijft. Van Veen scoorde dit seizoen vijf keer in vijftien wedstrijden voor De Trots van het Noorden.