Groningen doet om bizarre reden aanvraag om derby met Emmen uit te stellen

Groningen doet om bizarre reden aanvraag om derby met Emmen uit te stellen

17 januari - 19:33
41

FC Groningen heeft een aanvraag bij de KNVB ingediend om het duel met FC Emmen aanstaande vrijdag uit te stellen. De reden voor die aanvraag is vrij bizar te noemen, aangezien de Groningens met zestien zieken kampen, waaronder trainer Dick Lukkien.

"We hebben een aanvraag gedaan", vertelt directeur jeugdvoetbal Art Langeler tegenover RTV Noord. "Ik heb zelf een paar jaar bij de KNVB gewerkt en ik weet dat ze niet echt scheutig zijn om een wedstrijd uit te stellen. In dit geval gaat het volgens mij om overmacht en denken we een goede zaak te hebben. Er is echt een groot gedeelte van de selectie en staf ziek. Vandaag waren er slechts zes spelers aanwezig. Gisteren zijn er voor, maar ook na de wedstrijd veel mensen ziek geworden."

Bij FC Groningen denkt men dat het gaat om het Noro-virus. Deze vorm van griep is een enorm besmettelijke variant met als symptomen misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree en milde koorts. Veel spelers hebben dan ook last van deze verschijnselen. Groningen krijgt donderdag uitsluitsel van de KNVB of de wedstrijd daadwerkelijk uitgesteld kan gaan worden.