Slot eerlijk na Feyenoord-nieuws: 'Deals vielen nog niet of vinden geen doorgang'

Slot eerlijk na Feyenoord-nieuws: 'Deals vielen nog niet of vinden geen doorgang'

21 januari - 14:30 Laatste update: 15:18
7

Arne Slot rekent op dit moment niet meer op inkomende wintertransfers bij Feyenoord. De trainer, die afgelopen week ziek was, legt ook uit waarom hij voor dezelfde namen kiest als tegen NEC.

Feyenoord werd afgelopen week gelinkt aan Luciano Rodriguez en Neco Williams, waarbij de Rotterdammers vooral concreet zouden zijn voor laatstgenoemde. Toch rekent Slot niet meer op inkomende transfers in januari. "Dat denk ik op dit moment niet. Dennis (te Kloese, red.) is wel met een aantal dingen bezig geweest, maar die zijn tot op heden nog niet gevallen of lijken geen doorgang te vinden", zegt de trainer bij ESPN, voor de wedstrijd tegen Vitesse.

"In de laatste tien dagen van de window weet je het natuurlijk nooit. Een aantal jongens staat er ook niet al te goed voor op de toernooien waarin ze actief zijn, dus wie weet kunnen we uit die hoek ook versterking verwachten", doelt Slot op de Afrika en Azië Cup-gangers van Feyenoord. 

Aanvankelijk was het wel nog de vraag of Slot aanwezig kon zijn tegen Vitesse. Hij was afgelopen week namelijk ziek. "Als trainer doe je er alles, alles, álles aan om geen enkele minuut te missen, tot de dokter zegt: nou moet je echt weggaan, want dit is niet goed voor jezelf en je omgeving. Gelukkig was het aan het begin van de week. Ik was er vrijdag en zaterdag weer bij en heb de bespreking kunnen doen."

Slot legt ook nog uit waarom hij onder meer kiest voor Gernot Trauner tegen Vitesse. De captain wordt niet gespaard, met het oog op de bekerwedstrijd tegen PSV. "Daar zijn we helemaal nog niet mee bezig. We willen heel graag een reactie geven op het gelijkspel tegen NEC. Als trainer vind ik het ook volstrekt onlogisch, als je streepjes gaat zetten bij spelers die tegen NEC in actie kwamen, om ze de wedstrijd erna niet mee te laten doen", doelt Slot op het goede spel dat zijn ploeg liet zien.