Van 't Schip over afwezig Ajax-viertal: 'Mag niet zeggen wat het precies is'

Van 't Schip over afwezig Ajax-viertal: 'Mag niet zeggen wat het precies is'

21 januari - 16:44
34

John van 't Schip heeft niets gehoord over een mogelijke Manchester United-transfer van Brian Brobbey. Ook vertelt de Ajax-coach over de afwezigheid van Josip Sutalo, Borna Sosa, Chuba Akpom en Gaston Avila.

Tegen RKC zijn Steven Bergwijn en Steven Berghuis de enige Ajax-basisspelers die ouder zijn dan 22 jaar. Van 't Schip wordt er voor de wedstrijd mee geconfronteerd dat het wel lijkt alsof hij trainer is van Jong Ajax. "Dat is niets nieuws, toch?", countert de oefenmeester bij ESPN. "Het is zoals het is. We spelen in principe continu met een jong team. Dat is nu misschien nog extra het geval, door het wegvallen van Sutalo en Sosa. Maar Tristan (Gooijer, red.) en Ar'Jany (Martha, red.) zijn gewoon gelijkwaardige spelers. Ik heb alle vertrouwen in ze."

Het was al bekend dat Sutalo een vraagteken was voor het duel met RKC. Van 't Schip gaat dieper in op het ontbreken van Sosa, Akpom en Avila. "Hij is vrijdag op de training in een botsing gekomen, hij kon niet meer lopen", zegt de coach over eerstgenoemde. "Ik denk dat het wel meevalt, maar voor vandaag kwam het te vroeg. Akpom is ziek, terwijl het er bij Avila naar uit ziet dat het niet kort gaat duren. Wat het precies is, mag ik niet zeggen."

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat United Brobbey deze winter nog naar Manchester wil halen. Een vertrek zou voor Ajax onbespreekbaar zijn, maar Van 't Schip weet van niets. "Nee, ik heb er niet meer over gehoord dan jij. Ik weet niet of het voor ons onbespreekbaar is, ik lees die berichten niet. Nee, ik heb er niets over gehoord binnen de club."