Marokko loopt averij op tegen Congo en moet nog aan de bak in laatste groepsduel

Marokko loopt averij op tegen Congo en moet nog aan de bak in laatste groepsduel

21 januari - 17:06
18

Marokko heeft verrassend puntenverlies geleden op de Afrika Cup. Tegen Congo kwamen De Leeuwen van de Atlas niet verder dan een 1-1 gelijkspel, door een late treffer van invaller Silas Katompa Mvumpa.

Nadat Marokko zijn eerste groepswedstrijd gemakkelijk won van Tanzania, kon het zich tegen Congo al verzekeren van een plekje in de knock-outfase op de Afrika Cup. Dan moest de ploeg van Walid Regragui wel winnen. Daardoor was de vroege openingstreffer van Achraf Hakimi een welkome opsteker voor Marokko: uit een corner van Hakim Ziyech schoot de back van Paris Saint-Germain raak.

Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Congo de mogelijkheid om orde op zaken te stellen, nadat het eerder al kansen kreeg op de gelijkmaker: de bal ging op de stip na een handsbal van Selim Amallah. Cédric Bakambu raakte echter de paal, waardoor het 1-0 bleef. Vlak voor rust zorgde Ziyech nog voor een opmerkelijk moment: met een scherpe tackle werkte hij Congo-middenvelder Charles Pickel tegen de vlakte. Ziyech kwam er met geel vanaf.

Congo bleef echter gevaarlijk, terwijl Marokko het niet lukte om verder afstand te nemen. Daardoor werd het een klein kwartier voor tijd alsnog gelijk: invaller Silas werkte de bal in één keer achter Yassine Bounou.

Marokko probeerde daarna nog orde op zaken te stellen, maar dat lukte niet: de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Marokko is nog steeds de koploper van Groep F, maar is nog niet helemaal zeker van een plekje in de achtste finale. Woensdag wacht de laatste groepswedstrijd op het Noord-Afrikaanse land, tegen Zambia.