Ook ná wedstrijd ongeregeldheden in Arnhem: Vitesse komt met statement

Ook ná wedstrijd ongeregeldheden in Arnhem: Vitesse komt met statement

21 januari - 21:13 Laatste update: 22:53
86

Vitesse heeft stelling genomen tegen een deel van de eigen aanhang. Tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord kwam een groep supporters vanuit de vakken richting het veld, maar ook na de wedstrijd zijn er ongeregeldheden geweest. Via de eigen kanalen veroordelen de Arnhemmers de gebeurtenissen.

'Er hing een uitstekende sfeer vanaf het begin van de wedstrijd. Een klein groepje verziekt het na de 1-2 voor het grote aantal supporters in GelreDome. Dat is bijzonder kwalijk', zo stelt algemeen directeur ad interim, Peter Rovers.

'Emoties horen bij voetbal, maar dit kan nooit de bedoeling zijn', vervolgt Rovers. 'De komende dagen zullen we gebruiken om de betrokkenen, in samenwerking met de politie, te identificeren, om ze een passende straf op te kunnen leggen.'

Ook zal de club kijken naar wat het zelf anders kan doen om dergelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen. 'Natuurlijk zullen we ook naar onze eigen processen moeten kijken. Hoewel er voorafgaand aan de wedstrijd al enkele honderden tickets in de thuisvakken zijn geblokkeerd, zullen we onze huidige manier van kaartverkoop en handhaving gaan evalueren.'

De Gelderlander meldt dat er ook na de wedstrijd problemen zijn opgetreden. Fans van Vitesse zouden geprobeerd hebben om de uitsupporters te belagen, waarbij uiteindelijk de ME moest optreden om de aanhang van Feyenoord veilig de bus in te krijgen. Tevens zou de politie met vuurwerk zijn bekogeld, al is dit niet bevestigd door de woordvoerder van de politie.