Van Hooijdonk gespot bij Heerenveen-duel, vader Pierre reageert op geruchten

Van Hooijdonk gespot bij Heerenveen-duel, vader Pierre reageert op geruchten

22 januari - 07:50
17

Pierre van Hooijdonk heeft zich zondagavond bij NOS Studio Voetbal kort uitgelaten over de nabije toekomst van zijn zoon Sydney. De spits van Bologna werd vrijdagavond gespot op de tribune van Woudestein, maar een terugkeer naar Nederland lijkt op dit moment niet in de maak. 

De 23-jarige Van Hooijdonk had even vrij, en besloot vervolgens om het duel tussen Excelsior en zijn voormalig werkgever SC Heerenveen bij te wonen. Pierre wordt zondagavond bij Studio Voetbal geconfronteerd met die beelden én vervolgens gevraagd of de kans groot is dat zijn zoon een transfer gaat maken deze winterese window. "Ik denk dat de kans groter is dat hij daar gaat blijven", aldus de oud-spits en analist. 

De 23-jarige aanvaller mag op dit moment nog niet weg bij Bologna, zo lijkt het. "Nee, nog niet, denk ik. Ook omdat ze bezig zijn te kijken of ze nog een andere spits kunnen halen. Dat zou de zaken een beetje veranderen", vervolgt Van Hooijdonk senior. 

Sydney keerde afgelopen zomer, na een productief seizoen in Heerenveen (zestien Eredivisie-goals) terug naar Bologna. Daar moet  de spits, die in negen Serie A-duels in actie kwam, onder anderen landgenoot Joshua Zirkzee voor zich dulden in de pikorde.