Premier League-Belg hard op weg naar Napoli na vruchteloze poging Ajax

Premier League-Belg hard op weg naar Napoli na vruchteloze poging Ajax

24 januari - 20:17 Laatste update: 22:36
14

Ajax lag op de loer, maar Leander Dendoncker verkast van Engeland naar Italië. Napoli staat op het punt om de 28-jarige Belg te huren van Aston Villa, met optie tot koop.

Dendoncker maakt het seizoen vrijwel zeker af bij de regerend kampioen van Italië, nadat Napoli en Aston Villa deze week een akkoord wisten te bereiken over een huurdeal. In de zomer kan de Belgische middenvelder voor negen miljoen euro definitief worden overgenomen.

Op de achtergrond was ook Ajax in de markt voor Dendoncker, weet VoetbalPrimeur. De Amsterdammers informeerden naar zijn beschikbaarheid, maar al snel bleek dat het financieel geen haalbare kaart was om de Rode Duivel aan de selectie toe te voegen. Uiteindelijk tekende Jordan Henderson in de Johan Cruijff ArenA.

Dendoncker is een controlerende middenvelder, die ook in het centrum van de verdediging uit de voeten kan. Hij kwam eerder uit voor Anderlecht en Wolverhampton Wanderers. Sinds 2022 staat hij onder contract bij Aston Villa, dat vijftien miljoen euro voor hem betaalde.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!