Nick Olij wijst Champions League-transfer af: 'Zonde om op bank te zitten'

Nick Olij wijst Champions League-transfer af: 'Zonde om op bank te zitten'

25 januari - 16:54
37

Nick Olij ziet een transfer naar FC Kopenhagen op dit moment niet zitten. De 28-jarige doelman van Sparta stond in de belangstelling van de Deense topclub, maar hij wil niet op de bank belanden.

Momenteel is Kamil Grabara onomstreden onder de lat bij Kopenhagen, dat wist te overwinteren in de Champions League. "Ik heb wel met ze gesproken, maar hun eerste keeper zit er nog dus dat is voor mij geen optie", bevestigt Olij in gesprek met ESPN. "Ik heb op dit moment een goede leeftijd om te blijven spelen, dus dan is het zonde om op de bank te gaan zitten."

De Sparta-uitblinker erkent dat naast Kopenhagen meerdere clubs informeren. "Er zijn een aantal dingen voorbijgekomen. We zijn op dit moment heel goed onze keuzes aan het afwegen. Uiteindelijk gaan we de goede keuze maken. Of dat nu is of in de zomer weet ik nog niet, maar we gaan zien wat er gaat gebeuren." Zijn contract op Het Kasteel loopt nog door tot medio 2026.

Olij heeft zichzelf een doel gesteld voor de tweede seizoenshelft. Hij wil met het Nederlands elftal naar het EK. "Ik heb nu een paar keer bij de voorselectie gezeten en ben er één keer bij geweest. Je wil de keuze van de bondscoach gewoon heel moeilijk maken. Ik denk dat als je op een hoger niveau speelt, dat je die keuze dan moeilijker maakt. Als dat niet gebeurt, blijf ik mijn stinkende best doen bij Sparta."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!