Beweging bij Go Ahead: uitgaande huurtransfer, 'Deense spits op komst'

Beweging bij Go Ahead: uitgaande huurtransfer, 'Deense spits op komst'

26 januari - 14:21 Laatste update: 28 januari - 07:31
14

Go Ahead Eagles heeft zijn oog laten vallen op de 23-jarige Sören Tengstedt. De Deense spits moet overkomen van Silkeborg IF. Voor hem ligt een meerjarig contract in Deventer klaar, meldt Voetbal International.

Tengstedt is een spits, die ook op de flanken uit de voeten kan. De enkelvoudig international van Jong Denemarken loopt komende zomer uit zijn contract. Go Ahead betaalt naar verluidt enkele tonnen om Tengstedt los te weken bij Silkeborg. De aanvaller kwam tot dusver in elke competitiewedstrijd in actie bij de nummer zes van Denemarken. In zeventien duels kwam hij tot vier goals.

Na Jacob Breum wordt Tengstedt de tweede Deen in de selectie van trainer René Hake. In de punt van de aanval zal hij moeten concurreren met Victor Edvardsen, Sylla Sow en Thibo Baeten. Daarmee is die positie goed bezet in Deventer.

Darío Serra
Go Ahead neemt tijdelijk afscheid van Darío Serra. De 21-jarige aanvaller wordt het komende halfjaar gestald bij Mérida AD, dat uitkomt op het derde niveau van Spanje. Serra speelde dit seizoen nog geen minuut in Eredivisie-verband.