AZ-coach Martens kondigt transfer Zeefuik aan: 'Enorme potentie'

AZ-coach Martens kondigt transfer Zeefuik aan: 'Enorme potentie'

26 januari - 16:09
45

Maarten Martens toont zich gelukkig met de komst van Lequincio Zeefuik naar AZ. De interim-trainer bevestigt dat de negentienjarige spits de nieuwste aanwinst van de Alkmaarders gaat worden.

Zeefuik, die ook belangstelling genoot van FC Twente, heeft een aflopend contract bij FC Volendam. Wanneer hij aansluit bij AZ is nog niet helemaal duidelijk. "Het klopt dat hij naar onze club komt. Zoals ik het heb begrepen is het nog niet duidelijk of dat nu of komende zomer gaat zijn. Dat is verder aan de clubleiding", zegt Martens op de persconferentie.

Volgens Voetbal International is de kans groot dat Zeefuik het seizoen afmaakt bij Volendam, waarna hij in de zomer de overstap maakt naar AZ. In het AFAS Stadion is hij de beoogde vervanger van Vangelis Pavlidis, die een transfer lijkt te gaan maken. Het broertje van Género en Deyovaisio Zeefuik moet de concurrentie aangaan met jeugdproduct Mexx Meerdink. Daarnaast kunnen Jens Odgaard en Ernest Poku nog centraal voorin uit de voeten.

Martens heeft alvast hoge verwachtingen van Zeefuik. "In de beelden die ik heb bekeken zag ik een indrukwekkende fysieke présence", stelt de interim-trainer. "En met de bal aan de voeten kan hij verrassend uit de hoek komen. Het is een speler met enorme potentie. Dus ik snapte heel goed waar de belangstelling van de club vandaan kwam."

Zeefuik maakt vooral de laatste maanden de nodige indruk in de Eredivisie. Begin december maakte hij zijn eerste treffer tegen Feyenoord, waarna hij ook tegen sc Heerenveen en Heracles Almelo trefzeker was.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!