Seuntjens scoort voor De Graafschap, ADO haalt uit tegen Emmen

Seuntjens scoort voor De Graafschap, ADO haalt uit tegen Emmen

26 januari - 22:04 Laatste update: 23:14
84

ADO Den Haag heeft vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om rechtstreekse promotie in de Keuken Kampioen Divisie. De ambitieuze Hagenaars wonnen overtuigend van FC Emmen, terwijl concurrent Roda JC punten verspeelde. 

ADO Den Haag - FC Emmen 3-0
Henk Veerman zette ADO na een kwartier op het goede spoor tegen FC Emmen. De spits schoot uit de draai raak. Lasse Vigen Christensen tekende na 36 minuten voor de verdiende 2-0, want de bezoekers hadden weinig te vertellen. Jort van der Sande zorgde diep in blessuretijd voor de kers op de taart. De Eredivisie-degradant blijft zodoende steken in de middenmoot. ADO staat nog maar één punt achter op nummer twee Roda, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Jong FC Utrecht.

Wedden

Meer odds

De Graafschap - VVV-Venlo 3-0
Ook De Graafschap doet nog mee in de strijd om rechtstreekse promotie. De Superboeren boekten een comfortabele zege op VVV-Venlo. Devin Haen opende na ruim een half uur de score en na 55 minuten trof Jeffry Fortes doel uit een hoekschop. Het hoogtepunt van de avond moest toen nog volgen. Invaller Ralf Seuntjens zorgde met een heerlijke uithaal voor het slotakkoord. De Graafschap volgt nu op respectievelijk één en twee punten van ADO en Roda.

FC Groningen - Jong AZ 4-1
FC Groningen zette zijn opmars voort, al kwam Jong AZ nog wel op voorsprong. Ernest Poku stuurde de Groningse defensie kinderlijk eenvoudig het bos in. Johan Hove en Romano Postema repareerden de schade nog voor rust. In de tweede helft voerden Postema en Thom van Bergen de score verder op. Met een vijfde plaats mag Groningen nog een sprankje hoop koesteren op rechtstreekse promotie.

Helmond Sport - NAC Breda 1-0
NAC Breda lijkt te zijn afgehaakt in de strijd om een plek in de top-twee. De ploeg van Jean-Paul van Gastel had het lastig tegen provinciegenoot Helmond Sport. Een knappe verdedigende actie van Jan Van den Bergh bleek niet genoeg voor NAC. Martijn Kaars was weer eens het goudhaantje voor de thuisploeg.

Overige uitslagen
FC Eindhoven - MVV Maastricht 0-3
Telstar - FC Den Bosch 0-0