Update: voormalig Twente-target Ohio op huurbasis naar Engeland

Update: voormalig Twente-target Ohio op huurbasis naar Engeland

27 januari - 18:24 Laatste update: 30 januari - 20:10
91

FC Twente moet definitief een streep zetten door de naam van Noah Ohio. De spits van Jong Oranje was één van de kandidaten om Manfred Ugalde op te volgen in Enschede, maar hij verruilt Standard Luik op huurbasis voor Hull City FC.

Volgens La Dernière Heure en Fabrizio Romano is de deal in kannen en kruiken. Ohio moet alleen nog medisch gekeurd worden. Daarna speelt de 21-jarige Nederlander tot het einde van het seizoen voor Hull, dat momenteel achtste staat in het Championship. In de deal is geen optie tot koop opgenomen, waardoor hij in de zomer terugkeert naar Luik. 

Wedden

Meer odds

Ohio stond ook op het kandidatenlijstje van FC Twente, dat een nieuwe spits nodig heeft door de recordtransfer van Ugalde naar Spartak Moskou. De Tukkers grepen al naast Lequincio Zeefuik, die FC Volendam gaat verruilen voor AZ. Volgens De Telegraaf zijn onder meer Myron Boadu (AS Monaco) en Sydney van Hooijdonk (Bologna) nog in beeld in Enschede.

Ohio, die drie keer scoorde in vier interlands voor Jong Oranje, speelt sinds de zomer van 2022 voor Standard Luik. De Belgische club nam hem over van RB Leipzig. Eerder speelde hij ook in de jeugd van Almere City, Manchester United en Manchester City. Dit seizoen was hij voornamelijk invaller in de Jupiler Pro League. In veertien optredens, waarvan twee als basisspeler, kwam hij niet tot scoren.

Update: Noah Ohio maakt definitief het seizoen af bij Hull City. De Jong Oranje-spits verruilt Standard Luik op huurbasis voor de Championship-club. In de deal is geen optie tot koop opgenomen. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!