'Bologna kijkt wéér rond in Alkmaar en denkt aan ruildeal met Van Hooijdonk'

'Bologna kijkt wéér rond in Alkmaar en denkt aan ruildeal met Van Hooijdonk'

27 januari - 18:48 Laatste update: 18:53
48

Bologna heeft zijn oog laten vallen op Jens Odgaard, meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse club beraadt zich op een constructie om de 24-jarige aanvaller te halen en overweegt Sydney van Hooijdonk in een ruildeal te betrekken.

Met de komst van Santiago Castro, die overkomt van het Argentijnse Vélez Sarsfield, heeft Bologna een nieuwe spits aan de selectie toegevoegd. De negentienjarige Argentijn moet concurreren met Joshua Zirkzee en Van Hooijdonk. Laatstgenoemde is geen vaste waarde bij Rossoblù en mag mogelijk voor het einde van de transferperiode nog tijdelijk vertrekken.

Wedden

Meer odds

Bologna is namelijk nog niet klaar op de transfermarkt en heeft Odgaard in het vizier. De Deen wordt dit seizoen voornamelijk als invaller gebruikt bij AZ en de Italianen willen hem van zijn bijrol verlossen. Bologna denkt eraan Van Hooijdonk in een ruildeal te betrekken. De spits, die in Nederland al voor NAC Breda en sc Heerenveen speelde, komt in aanmerking voor een verhuurperiode. 

AZ heeft intussen FC Volendam-spits Lequincio Zeefuik al weten vast te leggen. De aanvaller komt waarschijnlijk pas komende zomer naar Alkmaar, waardoor hij een eventuele huurperiode van Van Hooijdonk niet in de weg zit. Dat Bologna weer bij AZ uitkomt is opvallend. Afgelopen zomer maakten Jesper Karlsson en Sam Beukema al de overstap vanuit Alkmaar.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!